Kolebnica logo
Šola za kvantne preskoke je program dveletnega izobraževanja, namenjenega osebni rasti, dvigu zavesti in učenju terapevtskih pristopov naravnega zdravljenja.

Če si vznemirjen, te nekaj vznemirja

S tem se strinjamo in to razumemo, ampak redko vemo, kaj nas v resnici moti. Seveda veš, da te nekaj vznemirja, če čutiš, da je v tebi aktiviran alarm in se počutiš vznemirjeno. Ker biti vznemirjen, čutiti strah, mogoče jezo, nemir, nepotrpežljivost ... je neprijetno, včasih pa celo nevzdržno.

Ni hujšega, kot je pomanjkanje notranjega miru. Prijetnega občutka notranje harmonije, mehkobe, toplote, spokojnosti, praznine v mislih, se ne da popolnoma z ničemer nadomestiti, je pa to najosnovnejša človekova potreba. Prav tako se tega stanja ne da doseči s pomočjo kemičnih sredstev, mamil, alkohola, sladkarij, ... ponudba je velika, snovi legalne in lahko dostopne, človekova potreba po miru in spokoju, po regeneraciji in harmoniji (po preživetju) pa tako neskončno velika, da ves čas poskušamo in iščemo načine, pogosto zunaj sebe, ti pa so žal v celoti neučinkoviti.

Ker so vzroki za vznemirjenost in napetost vedno znotraj nas (nikoli zunaj), jih je potrebno tam tudi reševati, to je edino, kar da rezultate. Včasih je ljudi tega strah ali pa se jim zdi pretežko, ker mislijo, da nimajo potrebnega znanja, sposobnosti ali izkušenj.

Jaz vam iz svojih izkušenj povem, da se je vredno učiti in raziskovati sebe in različnih načinov urejanja ‘’od znotraj’’, ker ima vsak posameznik potrebne sposobnosti in ker je to neprimerljivo lažje in bolj prijetno, kot nenehen boj z zunanjim svetom. Poskusi urejanja in vplivanja na zunanji svet, druge ljudi, okoliščine ... so veliki porabniki energije. Usmerjanje pozornosti navznoter in učenje urejanja svoje notranjosti, pa dajejo in odpirajo pretok energije in za njih ne potrebujemo nobenega truda, mučenja, trpljenja in podobno.

Simptomi aktiviranega notranjega alarma so zelo različni

 • Zvečer si zelo utrujen, ampak ne moreš zaspati - zgodi se celo, da v postelji postaneš še bolj nemiren, imaš nemirne roke in noge, ves čas se obračaš, po glavi se ti nehote vrtijo misli, dogodki, ali pa potekajo destruktivni notranji samogovori. Če ti uspe zaspati, je to zelo pozno, ponoči se zbujaš ali je spanec rahel, lahko se zgodi, da se zelo zgodaj zbudiš in ne moreš več nazaj zaspati. Zaradi tega si še bolj vznemirjen, ker moraš v nov dan utrujen, napet, slabe volje, z glavobolom, brez volje in veselja.
 • Utrujen si ves čas, ne glede na to, kaj delaš. Vse se ti zdi težko, tudi sedeti cel dan. Šport ali sprehod ne prideta v poštev. Delaš samo, kar je nujno in kar moraš.
 • Imaš težave s spominom in koncentracijo. Tvoja pozornost je ujeta v tvoji notranjosti, kjer je veliko stresnega čustvenega in mentalnega dogajanja, ujeta je v napetostih telesa, ker nevede in nehote zaradi notranjih konfliktov, ves čas stiskaš telo in mišice. Ujeta je tudi v zunanjem svetu, kjer iščeš krivce in vzroke za svoje slabo počutje. Ujeta je v delovanju navzven, ker poskušaš na silo in s trudom spremeniti svet okoli sebe in se boriš, rineš, greš preko sebe, zahtevaš, pritiskaš ... ali pa se skrivaš, izogibaš, iščeš ovinke ...
 • Lačen si ves čas, normalna hrana ti ne zadošča. Ker zaradi vznemirjenja in napetosti porabiš zelo veliko življenjske energije, jo nadomeščaš z visokokalorično hrano, ki te za kratek čas pomiri in potolaži ali prikrije notranjo praznino za nekaj trenutkov. Ker se naberejo kilogrami, se vse še poslabša in si ujet v začaranem krogu. Piješ veliko kave, kadiš, zdi se ti, da tako prideš vsaj malo k sebi in se zbereš v službi.
 • Postaneš nepotrpežljiv, netoleranten, imaš izbruhe, neprijazen si, nezadovoljen si s sabo, s partnerjem, s službo, bedno državo in politiko, zdravstvom, ... Hrepeniš po tem, da si nekdo drug, ki ima več denarja, lepšo hišo, prijetno in dobro plačano službo, v kateri cenijo tvoje dosežke, da greš lahko poleti v svojo hišo na morju, hrepeniš po partnerju, ki te spoštuje, mogoče pospravlja in lika, nosi rože, daje spat otroke, ... V resnici pa si vznemirjen in nimaš stika s sabo in notranjega miru, zato si izčrpan in na robu, sveta in sebe pa posledično ne dojemaš realno, ampak skozi očala trpljenja, strahu in frustracije. Pomembno je razumeti, da v slabem energijskem stanju, človekove zaznave niso realne. To, kar čutiš, je lahko zelo popačeno. In s tem, ko to vzameš za realnost, vse skupaj še dodatno poslabšaš.
 • Med simptome štejemo tudi telesne bolečine, glavobole in migrene, bolezni in bolečine prebavnega sistema, mehurja in ledvic, žolčnika, hormonska neravnovesja in bolečine v hrbtenici, mišicah, sklepih ...  Dlje časa trajajoči notranji konflikti povzročajo kronično napetost na različnih ravneh, zaradi česar se okvarijo ali poškodujejo tudi telesni sistemi.

Kaj lahko naredimo? Ali si lahko pomagamo sami?

Če je zelo hudo in traja že dolgo, si težko pomagaš sam. Ker si v kronično napetem stanju in pomanjkanju energije, ne vidiš, ne slišiš, niti nimaš volje ali idej, kaj narediti. Pametno je poiskati dobrega terapevta, ki te zna podpreti na več načinov:

 1. Skupaj raziščeta in ugotovita, kaj se dogaja, v čem je težava, česa ne vidiš, ... To ne pomeni samo tega, da mentalno razumeš. Prav tako to ne pomeni, da najdeš nek namišljeni vzrok iz prejšnjega življenja. Treba je več kot to.
 2. Terapevt te energijsko podpre, kar pomeni da ti naredi manjše ali večje število energijskih tretmajev, odpre te pretoku energije, transformira in razrahlja napetost v tebi, ki je ti trenutno ne znaš ali ne moreš, prečisti ti avro bolečinskih teles in blokad in vse to te napolni z energijo oz se začne tvoja življenjska energija vidno in občutno in takoj obnavljati.

  Poudarjam, da se po dobro narejeni terapiji, pri kateri terapevt ve, kaj dela, takoj počutiš bistveno drugače: olajšano, sproščeno, zmehčano, boljše spiš, odleže ti, prideš k sebi, se nazaj sestaviš, lažje dihaš ... (to so izrazi naših strank) Če je terapija narejena dobro in do konca, ni reakcij, nekega procesiranja, slabega počutja, ki naj bi bilo kot reakcija na terapijo ...Mogoče kaj minimalno, pri tistih, ki so bolj občutljivi. Gre bolj za to, da čutijo spremembe, uravnovešanje pretokov energije še nekaj dni po terapiji, ampak to ni boleče, lahko pa je komu nenavadno in drugače, kot je navajen. Terapet med terapijo s posebnimi postopki nevtralizira napetosti, energijske blokade, bolečinska telesa, negativne naboje zaradi čustvenih reakcij, hiperaktivnega mentalnega dogajanja ... Zato ni vzroka, da bi se ti stanje po terapiji še poslabšalo. Energijske terapije nimajo stranskih učinkov.

  Pride pa včasih do tega, da se človek bori in upira spremembi, ali kaj podobnega, večinoma zato, ker ga je strah ali pa se počuti varnega v znanem, čeprav je zanj slabo. Pogosto je težava v tem, da na terapiji ugotovi, kaj v njegovem življenju mu povzroča težave, ozavesti in razume, da tako več ne gre naprej, da se je potrebno soočiti, narediti spremembo. To spoznanje in razumevanje in močna želja po spremembi, osvoboditivi, drugačnem delovanju na eni strani, na drugi strani pa nedelovanje in izogibanje in poskusi zadevo ‘’potlačiti’’ nazaj, ustvarijo nove notranje konflikte, ki povzročijo nove napetosti in negativna čustvena stanja.  Vendar to ni ‘’reakcija’’ zaradi terapije.
 3. Terapevt je hkrati tudi učitelj, nauči te in ti pokaže, kaj delaš sam doma, od različnih energjskih vaj, meditacij, telesnih somatskih vaj in podobno.
 4. Če terapevt ne ve, kaj bi s tabo (nihče ne ve vsega in nihče ne zna pomagati vsakemu), te napoti drugam po pomoč. To se ponavadi vidi že na prvem srečanju.

Seveda pa je to le prvi korak. Ko prideš malo k sebi in si spet na konju ali vsaj poniju, je čas, da se vse to naučiš sam delati in se tako usposobiš skrbeti zase in sprejemati odgovornost za svoje življenje in počutje. Ponavadi greš na kakšne delavnice, tečaje ali pa se vpišeš na tedenske, redne vadbe in srečanja, daljše programe izobraževanja za osebno rast, kjer se učiš.

Razumeti je potrebno, da ljudje nimamo težav, ki se rešijo v celoti v enem mesecu, niti v enem letu, včasih pa to traja še dlje, odvisno od posameznika. Ne gre za tebe osebno, nihče nima težav, ki jih resnično in trajno in v celoti reši v kratkem času in mimogrede. Ljudje smo si vsi podobni v svojih težavah, s pozornostjo v glavi - v umu, zakomplicirani, zakrčeni, prestrašeni, polni blokad v podzavesti, ki se aktivirajo v različnih obdobjih življenja, pogosto v vlogi žrtve, iz katere razumemo svoje težave kot nekaj, kar k nam prihaja od zunaj in s strani drugih.

Od sebe seveda ne moreš pobegniti, ne glede na to, da se trudiš celo življenje. Edina rešitev in izhod je ukvarjanje s sabo, učenje in redno izvajanje kvalitetnih in učinkovitih metod, s katerimi deluješ na telo, čustva, misli, podzavest. Gre za učenje bolj pravilnega ravnanja s sabo, učenje postopkov higijene, ki presega telesno raven in seže globje. To je pot do notranjega miru in harmonije, ker na ta način razrešiš in prečistiš tisto, kar je pravi povzročitelj notranjega konflikta in kroničnega vznemirjenja in zakrčenosti.

Šola kolebnica logo
Šola za kvantne preskoke

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.