Kolebnica logo
Šola za kvantne preskoke je program enoletnega izobraževanja, namenjenega osebni rasti, dvigu zavesti in učenju terapevtskih pristopov naravnega zdravljenja.

Biosienergija

Biosinergija je celosten pristop k zdravljenju in raziskovanju sebe in drugih.

Naše telo je vir veselja, z njim zaznavamo svet in doživljamo tako prijetne kot neprijetne dogodke. V njem je shranjeno vse, kar smo kdaj doživeli in tudi tisto, kar naj bi še postali. Zato je lahko naš najboljši pomočnik pri iskanju rešitev za morebitne težave in bolezni. Seveda pa se moramo naučiti razumeti njegovo govorico. Pri tem je biosinergija, kot holistična metoda zdravljenja, zelo uspešna. Poleg kineziološke metode, ta proučuje delovanje mišic in nevrološke odzive telesa ter tako na podlagi mišičnega preizkusa pridobiva podatke o zdravstvenem stanju človeka, biosinergija vključuje tudi zdravljenje z bioenergijo, izravnavo energijskega polja z akupresuro in s polaganjem rok, podporo zdravilnih esenc in kraniosakralno terapijo.

Telo in duh sta eno. Vsa naša duševna stanja se odražajo v telesu in tudi nasprotno. Vsakič, ko se na primer prestrašimo ali smo miselno napeti, postane napeto tudi naše telo.  Tudi ko samo mirno sedimo in razmišljamo o nečem neprijetnem ali morda podoživljamo negativna čustva (kot sta denimo strah ali jeza), se v naših mišicah v trenutku pojavi napetost. Če stisnemo pest in jo držimo stisnjeno nekaj minut,  lahko kaj hitro začutimo nelagodje, kmalu nato pa celo bolečino. Napete mišice so vzrok našim bolečinam in hkrati ves čas trošijo energijo.  Mišično skeletni sistem je zato največji porabnik telesne energije. To je podobno kot v primeru, ko doma gorijo vse luči, namesto da bi prižgali samo tisto, ki jo potrebujemo.

Duševne napetosti torej povzročajo premočne napetosti v mišicah. Z mišicami pa so povezani tudi meridiani -  energijski kanali v našem telesu. Če je pretok skozi nek meridian moten, se tudi ustrezna mišica ne more odzvati pravilno. Ko se neka mišica skrči, pošlje možganom informacijo: pošljite več energije.  Če pa je, nasprotno,  sproščena, odpošlje informacijo: pošljite manj energije. Ko pa se mišica trajno zakrči, o tem tudi ves čas “obvešča” možgane - kar je tudi vzrok, da se človek energijsko preveč izčrpava. To pa pomeni, da ima v telesu ves čas presežek energije. In pobratno: če je neka mišica ves čas ohlapna, tudi ko bi morala biti napeta, nastopi manjko energije. Za usklajeno delovanje telesa je torej nujna  homeostaza (ravnovesje).

Biosinergija pojmuje telo kot posrednik za izmenjavanje informacij med energijskimi polji človeka, snovnim telesom in mišicami. Pri tem preverja napetost v mišicah prstov. Vsak od štirinajstih meridianov je povezan s skupino mišic in hkrati z eno od vrlin: resnico, ponižnostjo, moralo, sočutjem, zadovoljstvom, radostjo … Če teh vrlin ne razvijamo in se zato ne razvijajo naši potenciali, telo izgublja ravnovesje in sčasoma lahko tudi zboli.

Vsak naš delček vsebuje informacijo o celoti. Ker so v fizičnem telesu shranjene vse informacije o nas na vseh ravneh bivanja, ga lahko uporabimo kot sredstvo za komunikacijo. V nas samih je torej shranjeno celotno vedenje o nas, tu so vse informacije o tem, kaj potrebujemo, da se lahko izrazimo v polnem potencialu:  sebe, to kar v resnici smo in namen našega življenja. Telo hrani vse spomine, izkušnje iz preteklosti, tudi iz prejšnjih življenj ter vse vzroke za naše duhovne, mentalne, čustvene in telesne motnje. Naša fizična pojava in materialni izraz sta torej le odsev energije v nas. Ko se naučimo komunicirati s seboj na opisani način, lažje raziščemo in spoznavamo sebe in tako odpravimo vse, kar ni v skladu z resničnimi nami, da bi se posledično lahko izrazili in živeli v svojem celotnem potencialu.

Med terapijo najprej preverimo »makro profil«; ta izraža naš namen in naloge ter smer naše življenske poti. Izraža tudi, katere naše potenciale naj razvijamo in delimo z drugimi ljudmi. Tu najdemo morebitne blokade, zastoje in vzroke, zaradi katerih smo morda zastali na naši poti ali celo skrenili z nje. Drugi del preverjanja pa se nanaša na »mikro profil«: tu najprej poiščemo oboleli meridian, nato pa še njegov podporni meridian.  Napetost prstnih mišic nam pokaže, ali je napetosti premalo ali preveč. Nato določimo čas nastanka in vrsto motnje in vse tiste informacije, ki so potrebne, da si človek lahko prikliče v zavest dogodek, ki je sprožil zastoj energije v telesu. Vzroki za nastanek motnje so lahko fizični, kemijski, strukturni, čustveni, duhovni, karmični, genetski, polarni, lahko so povezani s prostorom in časom ali geopatičnimi sevanji …

V okviru bosinergije se boste naučili uporabe različnih vrst esenc za uravnovešanje motenj in različnih terapevtskih pristopov. Sproti pa bomo v sistem dodajali tudi vrhunske kvantne vaje in tehnike za osebno rast in zdravljenje, ki vas jih bosta učila Tadej Pretner in Tina Ogorevc Pavlin.

Pridobili boste naslednja znanja:

Diagnostika preko telesa s pomočjo kinezioloških mišičnih testov

 • Že na samem  začetku učenja biosinergije se bomo naučili mišičnega diagnosticiranja, ki mu bomo kasneje v letu dodali različna ostala znanja in tehnike. V teku šolanja boste znanje tako utrdili, da boste sposobni samostojno in suvereno raziskovati in spoznavati sebe, pa tudi poiskati ustrezne informacije o ljudeh, ki bodo želeli vašo pomoč.
 • Tovrsten način diagnosticiranja je zelo zanesljiv in realen tudi, ko pomagamo drugim ljudem. Z njim namreč lahko preko telesa nekoga drugega pridobimo informacije o stanju njegove energije. Pridobljene informacije tako niso odvisne izključno od našega mnenja, interpretacij ali prepričanj, ampak nam jih posreduje telo človeka, ki ga preiskujemo.

Uporaba različnih vrst terapije

Potem, ko ozavestimo in raziščemo neko blokado, kar storimo na enak način, torej s pomočjo mišičnega testa, poiščemo tudi najprimernejšo obliko zdravljenja.

Katera vrsta, koliko časa in v kakšnih odmerkih naj sledi terapija, nam pove telo samo. Pokazalo bo tudi, kdaj se bo povrnilo ravnovesje in kdaj torej lahko zaključimo s terapijo.

V teku izobraževanja se boste naučili uporabljati in nato tudi svetovati naslednje terapije:

 • Bachova cvetlična zdravila in Iamki esence iz Peruja
 • Aura-Soma izdelke
 • Shuesslerjeve soli – 12 homeopatskih mineralov za podporo fizičnem telesu
 • Homeopatska zdravila za akutna stanja in nesreče
 • Tradicionalna kitajska medicina – delo na meridianih
 • Določanje pravilne prehrane
 • Del kraniosakralne terapije
 • Masažo nevrolimfatičnih in nevrovaskularnih točk
 • Delo z nihalom

Šola kolebnica logo
Šola za kvantne preskoke

Povpraševanje

Povprašajte nas za neobvezujočo ponudbo, ki vam je bomo pripravili v najkrajšem možnem času.